wilbert

Wilbert van der Heijden, is coach en trainer voor hoofdredacteuren en chefs van redactionele producties.

Vanuit Focusgrid, [DEREDACTIE], Hogeschool Utrecht en TheCommonAffairs zorgt hij voor een efficiënte afstemming tussen doelstelling, klant en communicatieplatform. The Common Affairs (TCA) is een internationaal en interdisciplinair platform voor journalistiek en design.

Vaak is daarbij het (h)erkennen van de eigen levensstijl en de levensstijl van de doelgroep de start om efficiënter sturing te geven aan het redactioneel proces.

Wilbert dankt veel van zijn kennis aan zijn ervaringen als hoofdredacteur van vaktijdschriften (Technisch Weekblad, Geografenkrant, Tijdschrift voor Communicatie, PREV: Public Relations en Voorlichting, MilieuMarkt etc.), hoofd opleidingen SanomaMedia, onderwijsmanager en docent journalistiek op de faculteit Communicatie, journalistiek en Mediadesign van de Hogeschool Utrecht, trainer bij DeRedactie en bij Bibliotheken.

Wilbert studeerde journalistiek (MBA), Sociale Geografie en Planologie (VU-A’dam), volgde managementrainingen op Ashridge Business School College, De Baak en Hogeschool Utrecht en is gespecialiseerd in trainingen met Enneagram (David Ofman), Transactionele Analyse (HU) en Focusgrid.